Voetbaltraining volgens de S.T.I.P. methodiek

Iedereen zal zeggen dat Iniesta, Xavi, Cristiano Ronaldo en Messi ontzettende goede voetballers zijn. “De top van de wereld” Maar wat maakt hen zo goed? In onze visie is dat dus de SNELHEID de juiste TECHNIEK het INZICHT en de PERSOONLIJKHEID van deze spelers.

Onze voetbal trainingen zijn gericht op al deze vier onderdelen en komen tijdens de training ook altijd aan bod, onze trainingsgroepen bestaan uit maximaal 12 spelers hierdoor kunnen wij de persoonlijke aandacht naar de spelers garanderen.

De groepen worden naar leeftijd en/of niveau ingedeeld. Elke cursus (niveau groep) heeft een opbouw van de oefenstof en dit zal door de trainers nauwkeurig worden bij gehouden. Na afloop van de Voor- en Najaarscursus ontvangen alle spelers een certificaat van deelname met daarop de beoordeling en adviezen van de trainer.

Onze speciaal ontwikkelde S.T.I.P trainingsmethode met specifiek eigen trainings- materiaal zorgt ervoor dat alle spelers in minder trainingsuren dan gemiddeld genomen gaan voetballen met meer zelfvertrouwen en spelvreugde en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Ons motto is daarom ook “niet alleen je bewegingen maken het verschil“

 

Hieronder een korte uitleg over de vier trainingsonderdelen:

SNELHEID is een zeer belangrijk onderdeel in het hedendaags voetbal en is onder te verdelen in meerdere onderdelen. Wij trainen de sprintsnelheid, explosiviteit, reactiesnelheid en handelingssnelheid.
TECHNIEK is misschien wel het allerbelangrijkste wat een topvoetballer moet bezitten, bij techniek moet men niet alleen denken aan het passeren van een tegenstander en het aanleren van trucs.

Onder het onderdeel techniek, trainen wij de volgende onderdelen; trappen en passen, eerste aanname, afwerken op doel, passeren van een tegenstander, opendraaien in de aanname, techniek in de kleine ruimte (denk aan de handelingssnelheid.) en schijnbewegingen en nog veel meer.

INZICHT is misschien wel het moeilijkste onderdeel om aan te leren, vaak hebben topvoetballers een aangeboren aanleg hiervoor.

Bij alle onderdelen zal het hoe en waarom verteld worden en de kinderen worden hierbij betrokken, zodat ze uiteindelijk in de wedstrijd zelf de oplossingen weten aan te dragen en zo weten wanneer er op welk moment de juiste handeling plaats moet vinden.

Coachen door de trainers tijdens de partijspellen zal daarin een belangrijke rol zijn

PERSOONLIJKHEID betekent uitstraling, mondigheid, het nemen van initiatief, wilskracht/doorzettingsvermogen, teamgeest, omgang met kritiek zowel positief als negatief.

De trainers geven door de persoonlijke benadering zoveel mogelijk advies aan elk individu.