Keeperstraining volgens de S.T.I.P methodiek

De kenners zien dat Casillas, Stekelenburg en Valdes ontzettende goede keepers zijn. “De top van de wereld” Maar wat maakt hen zo goed? In onze visie is dat dus hun SNELHEID de juiste TECHNIEK het INZICHT en de PERSOONLIJKHEID van deze keepers.

Onze keepers trainingen zijn gericht op deze vier onderdelen en komen tijdens de trainingen ook altijd aan bod, onze trainingsgroepen bestaan uit maximaal 8 keepers daardoor kunnen wij de persoonlijke aandacht naar de keepers garanderen.

De groepen worden naar leeftijd en/of niveau ingedeeld. Elke cursus (niveau groep) heeft een opbouw van de oefenstof en dit zal door de trainers nauwkeurig worden bijgehouden. Na afloop van de Voor- en Najaarscursus ontvangen alle spelers een certificaat van deelname met daarop de beoordeling en adviezen van de trainer.

Onze speciaal ontwikkelde S.T.I.P trainingsmethode met specifiek eigen trainings materiaal zorgt ervoor dat alle keepers in minder trainingsuren dan gemiddeld genomen gaan keepen met meer zelfvertrouwen en spelvreugde en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Ons motto is daarom ook “ je reddingen maken het verschil “ 

 

Hieronder een korte uitleg over de vier trainingsonderdelen:

SNELHEID is een zeer belangrijk onderdeel in het hedendaagse voetbal en niet alleen voor de spelers maar zeker ook voor de doelverdedigers van deze tijd. Wij trainen de sprintsnelheid, reactiesnelheid het voetenwerk en de spelhervattingen.
TECHNIEK is voor het keepersvak een onmisbaar element, de onderdelen waar specifiek op de techniek wordt getraind zijn de basis uitgaanshouding, gooien/werpen en vangen v/d bal, het naar twee kanten kunnen duiken, verwerken v/d bal, uitschieten, 1 tegen 1 duel en de Sprongkracht en timing.
INZICHT is misschien wel het moeilijkste onderdeel om aan te leren maar de eigen ervaring van onze trainers zijn voor elke jonge doelverdediger een goede aanvulling in dit onderdeel. wij coachen en adviseren o.a de volgende onderdelen betreffende inzicht; hoe op te stellen in en rond het doel het insnijden van een situatie, wedstrijd gericht meevoetballen en hoe te gedragen tijdens terug kerende wedstrijd situaties.
PERSOONLIJKHEID betekent uitstraling, de leiding nemen tijdens standaard situaties,  coachen tijdens de wedstrijd en leiderschap tonen. De trainers geven door de persoonlijke benadering zoveel mogelijk advies aan elk individu om de persoonlijkheid van elke keeper naar voren te laten komen.